Mon-Sat:8.00-19.30 Sun: 8.00-4.00
Realități Actuale: Cele mai populare escrocherii cripto în 2022
Home » Știri financiare  »  Realități Actuale: Cele mai populare escrocherii cripto în 2022
Realități Actuale: Cele mai populare escrocherii cripto în 2022

Realități Actuale: Victimele au pierdut 4,3 miliarde de dolari din cauza escrocherilor cu criptomonede pe anul 2022

Realități Actuale: Cea mai mare escherie din acest an au fost prăbușirea FTX, în care fondurile în valoare de peste 1 miliard de dolari ale clienților au dispărut. După ce schimbul de criptomonede FTX a depus faliment, o investigație a arătat că lipseau fonduri între 1 și 2 miliarde de dolari. Aceasta o face cea mai mare înșelătorie de criptomonede comisă în acest an.

Realități Actuale: Hackerii au reușit să sustragă 4,3 miliarde de dolari în cursul anului 2022

Între ianuarie și noiembrie 2022, hackeri au sustras criptomonede în valoare de 4,3 miliarde de dolari. Aceasta este o creștere de aproximativ 37% fata de 2021 de la an la an. Dar, în timp ce suma totală a crescut, 2022 a avut cele mai mici transferuri individuale către escrocherii criptografice din ultimii patru ani.

Tendințe de escrocherii criptografice în 2022

La fel ca anul trecut, cele mai multe hack-uri și escrocherii de criptomonede din 2022 au rezultat din atacuri asupra protocoalelor DeFi, platformelor de schimb și punților blockchain.

Aproximativ 72% din criptomonede furate de hackeri în 2021 au provenit din protocoalele DeFi. În timp ce 21% din toate cripto-hack-urile din acel an au exploatat vulnerabilitatea DeFi. Anul acesta, aproximativ 97% din toate criptomonede furate au fost din protocoalele DeFi. Breșele pe podurile cu lanțuri transversale este o zonă cu o pierdere estimată la 1,4 miliarde de dolari în 2022.

Potrivit Solidus Labs, 2022 a înregistrat o creștere cu 20% a înșelătoriilor cripto în comparație cu 2021

În 2021, investitorii au pierdut 2,8 miliarde de dolari din cauza rugpulls, în care fondurile de investiții sunt furate brusc de creatorii de proiecte. Între timp, 2022 a avut peste 188.000 de incidente pe diverse blockchain, cum ar fi BNB și Ethereum .

Solidus Labs a raportat, de asemenea, că 12% din toate jetoanele BEP-20 au fost legat de escrocherii, ceea ce înseamnă că lanțul BNB al Binance a experimentat cele mai multe escrocherii în acest an.

Un tip de înșelătorie cu criptomonede în creștere în acest an a fost așa-numită măcelărie de porci (pig butchering) sau scheme de dragoste (romance schemes). În aceste cazuri, escrocii vor seduce o victimă online și o vor convinge să investească periodic în cripto, doar pentru a o bloca în cele din urmă și a o scăpa de fonduri.
Potrivit unui sondaj realizat de Social Catfish, escrocheriile romantice încep racolarea victimelor pe aplicații de întâlniri (35%), Facebook (10%) și alte aplicații diverse.

Victimele au pierdut criptomonede în valoare de peste 139 de milioane de dolari în urma acestor scheme în 2021. Americanii au pierdut criptomonede în valoare de 185 de milioane de dolari în 2022.

Australienii au pierdut 166 de milioane de dolari pe tot parcursul anului. În plus, investitorii din Hong Kong au pierdut 50 de milioane de dolari din cauza escrocherilor cu criptomonede în 2022. Între timp, hackeri afiliați Coreei de Nord au furat criptomonede în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari din protocoalele DeFi.

Realități Actuale: Cele mai mari incidente din acest an

Cu toate acestea, aceste forme de escrocherii criptografice au proliferat în acest an, cea mai mare pierde a venit dintr-o sursă mult mai de încredere. După ce schimbul de criptomonede FTX a depus faliment, o investigație a arătat că lipseau fondurilor lor între 1 și 2 miliarde de dolari. Aceasta o face cea mai mare înșelătorie de criptomonede comisă în acest an.

Cu toate acestea, unele pierderi mai mari au fost atribuite mijloacelor mai tradiționale de înșelătorie cripto, menționate mai sus. În martie, hackeri au furat aproximativ 615 milioane USD în USDC și Ethereum din Rețeaua Ronin de la Axie Infinity.

A treia cea mai mare pierdere a avut loc la începutul lunii februarie 2022. Când un hacker a exploatat protocolul Wormhole pentru aproximativ 325 de milioane de dolari în Ethereum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *