Mon-Sat:8.00-19.30 Sun: 8.00-4.00
Întuneric Misterios: Fenomenul misterios al declanșării întunericului brusc!
Home » Profeții și mistere  »  Întuneric Misterios: Fenomenul misterios al declanșării întunericului brusc!
Întuneric Misterios: Fenomenul misterios al declanșării întunericului brusc!

Întuneric Misterios: Ne e frică periodic de sfârșitul lumii…

Întuneric Misterios: Conform descrierilor „profeților”, așa va arăta sfârșitul lumii:

Întunericul total va acoperi pământul și nici măcar lumina unui chibrit aprins nu va fi vizibilă în acest întuneric.

Am învățat deja să fim sceptici față de astfel de rapoarte. Cu toate acestea, există cazuri când un întuneric anormal a apărut în anumite zone ale pământului. Potrivit oamenilor de știință, acest fenomen nu are nimic de-a face cu o eclipsă de soare.

Întuneric Misterios: Un frnomen ciudat s-a petrecut în orașul american Louisville pe 7 martie 1911

În ciuda faptului că nu există multe cazuri documentate de întuneric misterios brusc, oamenii de știință sunt serioși îngrijorați de acest fenomen. Fenomenul a fost menționat pentru prima dată în Biblie. Se vorbea despre întuneric ca pe o pedeapsă a zeilor trimiși egiptenilor.

În orașul american Louisville la data de 7 martie 1911, pe la ora 16, a căzut întunericul asupra orașului și a durat aproximativ o oră. După cum au povestit mai târziu martorii oculari, li s-a părut că au stat într-un întuneric dens și vâscos.Întuneric era atât de dens, nu se vedea un chibrit aprins adus pe față.
Frica i-a paralizat pe oameni, au stat nemișcați, de frică să nu se piardă. Cei care au îndrăznit să caute o cale de ieșire din întuneric și-au pierdut orientarea în spațiu.

O locuitoare a orașului, Sally Weissmith, a fost surprinsă în întuneric total acasă. Ea rătăcea prin camere și nu a găsit obiecte familiare la atingere. Și când întunericul s-a risipit, ea s-a trezit într-una dintre camere, încuiată din exterior. Deci, nu putea să ajungă acolo, decât prin zid. Apoi, multă vreme oamenii care au intrat în acest necaz au fost chinuiți de coșmaruri.

Oamenii de știință au încercat să explice cumva ce s-a întâmplat prin faptul că de vină sunt oscilații electromagnetice, care au provocat o stare de surditate și orbire la oameni.

Puțin mai devreme, la începutul lui aprilie 1904, un incident similar a avut loc la o stație de metrou londonez din zona Wimbledon. Întuneric total, care a durat câteva minute, a stârnit panică în rândul tuturor.

Deoarece nu a existat nicio modalitate de a reduce la tăcere incidentul, a fost efectuată o investigație științifică. Oamenii de știință au încercat să recreeze întunericul absolut: au stins iluminatul, au închis puțurile de ventilație etc. Adică, nu a fost posibil să se obțină întuneric absolut, similar cu cerneala neagră groasă. S-a sugerat că oamenii au fost orbiți pentru o perioadă de timp sub influența unor gaze necunoscute care au scăpat din pământ.

Fenomene similare au avut loc în Siberia în anul 1938

În septembrie 1938, întunericul a coborât în nordul Siberiei, și anume pe Norilsk, Dudinka și Golful Ob. Timp de aproximativ două ore totul a fost cufundat în întuneric, când s-a risipit, s-au observat pe cer o sclipire roșu-maroniu mult timp.

După cum au raportat mai târziu meteorologii, întunericul avea forma unei benzi de până la 250 km lațime. În zona întunericului, nu exista deloc semnale radio. Iar rachetele de semnal geologic au arătat că cerul în aceste locuri era acoperit cu nori groși și negri, aflați extrem de jos deasupra solului. Pentru a evita panica generală, locuitorilor li s-a spus că este smog de la incendiile forestiere. Totuși, în acele zile nu era nici vânt și nici incendii…

Acest fenomen misterios s-a manifestat pe zone mici, nu pe suprafețe mari ale planetei

În vara anului 1957, multe ziare franceze au relatat despre povestea incredibilă care i s-a întâmplat doamnei Genet, în vârstă de 54 de ani, din orașul Arles. Femeia lucrează într-o singură familie ca bonă. Era cunoscută ca o persoană calmă și echilibrată.
În acea zi a mers în parc la o plimbare cu copilul familiei. Era puțină lume în parc, deoarece vara era caniculară.

Copilul dormea în cărucior, iar ea era așezată pe bancă. Deodată, totul în jur a fost acoperit de un întuneric negru de nepătruns. A auzit strigătul unui copil și a început să înainteze în întuneric spre acest strigăt. A reușit să găsească un cărucior, a luat copilul în brațe și l-a îmbrățișat. Mirosurile erau complet absente si nu se auzea nici un zgomot in jur. Doamna Genet stătea acolo, temându-se să se miște, cam 15 minute. Întuneric s-a risipit brusc. Dădaca a descoperit că afară se întuneca și luminile erau deja aprinse.

Punând copilul în cărucior, s-a dus acasă. A fost întâmpinată de părinți cu inima zdrobită. S-a dovedit că femeia și copilul au lipsit trei zile. Poliția și detașamentele de voluntariat au căutat întreg orașul și împrejurimile lui, dar nu au găsit urme!

Același lucru s-a întâmplat cu un grup de patru alpiniști de la poalele lanțului Gissar din Tadjikistan în 1979. Ziua s-a dovedit a fi caldă și senină. Și deodată s-a făcut un întuneric complet, în care nu se auzea nici un sunet. Oamenii și-au dat mâinile ca să nu se piardă, pentru că nu au putut auzi vocile camarazilor lor.

Conform sentimentelor lor, ciudata eclipsa a durat aproximativ 5 minute. Când soarele a ieșit din nou, au crezut că era prea strălucitor pentru seara. După ce au coborât în tabără, alpiniștii au aflat că au lipsit de o zi și jumătate. Salvatorii au trecut de mai multe ori pe locul unde stăteau, dar nu au văzut pe nimeni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *